Irina Nezhentseva lindi vajzën e saj 22 vjet më parë në Novy Urengoy, Rusi dhe e quajti Katja Nezhentseva. Lindja shkoi pa probleme, por pas disa javësh prindërit vunë re diçka të gabuar me të. Ata e çuan atë te mjeku për një kontroll dhe gjetën se Katja kishte një çrregullim gjenetik të lindur të quajtur progeria. Kjo është një çrregullim gjenetik jashtëzakonisht i rrallë që manifestohet në formën e plakjes së shpejtë në një moshë të hershme.

Progeria shkakton plakjen e trupin e njweriut në moshë tetë herë më shpejtë se normale dhe shanset e një fëmije të lindur me këtë çrregullim janë afërsisht një në 8 milionë.

Bashkëshorti i Irinës nuk donte të kishte të bënte me fëmijën, kështu që ai paketoi sendet e tij dhe iku, i la ato nga pas.

Ishte atëherë që Irina bëri një premtim për ti dhënë sa më shumë dashuri dhe përkushtim ndaj vajzës së saj që ajo gjithmonë të ndjehen të dashur

Katjan nuk e shqetësonte pamja e saj derisa ajo filloi shkollën
Pjesa tjetër e fëmijëve kishin frikë nga ajo dhe ajo shpesh e ngacmonin për të parë mënyrën se si do reagontee.

Ata shpesh e thërrisnin me pseudonimin e saj si “gjyshe” dhe do ta frenonin me çdo shans që mundnin.
Ajo do të ikte dhe do të qante pasi ajo mendonte se nuk i meritonte fyerjet e tyre

Duhej pak kohë që Katja të kuptonte se nuk mund të ndryshonte se kush ishte jashtë dhe vendosi të pranonte veten. Ajo zgjodhi të jetë e gëzuar dhe e sjellshme që nga ajo kohë, sepse ajo kuptoi se njerëzit do të shikojnë të kaluarën e saj si ajo dukej dhe e shohin atë për personin që ajo ishte.

Ajo tha: “Mendova se nuk mund të fitoj zemrën e njerëzve me fytyrën time, por isha në gjendje t’i tërhiqja me dijen, inteligjencën, karizmin dhe mirësinë time dhe jam e sigurt se shpirti i njeriut është më i rëndësishëm”

Personaliteti i saj i ndritshëm shkëlqeu dhe së shpejti njerëzit rreth saj filluan ta pranonin atë për atë që ishte dhe jo për atë që dukej. Miqtë e saj gjithashtu u bënë mbrojtës të saj dhe do të ruanin Katian kundër kujtdo që u përpoq ta shante atë.

Për shkak të shkallës ekstreme të plakjes, shumica e fëmijëve të diagnostikuar me progeria kanë një jetëgjatësi mesatare prej rreth 13 deri në 14 vjeç. Katja është duke sfiduar shanset pasi ajo ka mbushur 22 vjeç këtë vit dhe është ende e shëndetshme.

Ajo ka lulëzuar në moshë madhore dhe megjithëse pamja e saj ende ngjan me atë të një qytetar të vjetër, qëndrimi dhe personaliteti i saj është mahnitës

Katja është një grua e re dhe e sigurt, që nuk e turpëron publiku.

Ajo dëshmon për këdo që takon se ajo është ashtu si çdo i ri tjetër i rritur pavarësisht nga mënyra se si duket
Karizmi dhe besimi i saj shumë shpejt tërhoqën syrtë e Denisit, i cilin ishte i tërhequr nga personaliteti i saj aq sa që i propozoi asaj.

Ata u martuan kur ajo ishte 21 vjeç
Menjëherë pas bashkimit të tyre të lumtur, Katja njoftoi se ajo ishte duke pritur një fëmijë. Lajmi i bëri ata ekstremistë edhe të ashpër që kishte njerëz që ishin skeptikë ndaj tyre për të menduar edhe për të pasur një fëmijë.

9 muaj më vonë, ata u bekuan me një fëmijë të shëndetshëm!
“Ndihem kaq mirë dhe jam e kënaqur që unë kam pasur besimin për të ndihmuar veten nëpër të gjitha vështirësitë që kam hasur. Tani, kam një burrë dhe jam bekuar me një djalë të bukur të vogël, kështu që çfarë mund të ketë më mirë “, thotë Katja

Megjithëse akoma nuk ka shërim për gjendjen e Katias, ajo ende jeton jetën e saj në më të mirën. Ajo është me të vërtetë një frymëzim i cili tregon se është e drejta e çdo personi për të jetuar i lumtur.

/©10gjera.com
përktheu m.c./

Comments

comments