Jo të gjithë janë të gatshëm dhe të fortë për të marrë në shtëpi një grumbull gurësh me peshë 50 kilogram, duke shpresuar se do të përmbajë një fosil të pavlefshëm, por që pikërisht kjo ndodhi me Archie Faiers pasi ai e shikonte dokumentarin e David Attenborough në BBC One kohët e fundit.

Cdo gje filloi kur Archie e mori qenin e tij për një shëtitje dhe me pas ai zbuloi një gur të çuditshëm pranë Lyme Regis.

Guri ishte i madh dhe ai mezi e mori ne shtepi.
Nga ky zbulim djali mbeti shume i kenaqur dhe i lumturuar.
Guri ishte 190 milion vjecar dhe krijesa e gjetur ne te quhet Alpheus.

Por me e bukura ishte se ky gure vlen miliona dollare ndaj dhe kjo i ndryshoi jeten atij pergjithmonë.

 

Comments

comments