Terrenet e lojërave janë hapësira të mëdha për fëmijët që të zhvillojnë mirëqenien e tyre sociale dhe fizike edhe nga një fazë e hershme e fëmijërisë. Terrenet e lojërave u japin fëmijëve mundësinë për të bashkëvepruar me të tjerët dhe më pas të mësojnë se si të bashkëpunojnë me fëmijët në moshën e tyre, të tejkalojnë sfidat dhe të negociojnë me të tjerët. Gjithashtu u jep prindërve mundësinë për të zhvilluar një marrëdhënie të shëndetshme prind-fëmijë duke qenë aktive me fëmijët e tyre.

Terrenet e lojërave janë të mëdha për fëmijët që të mësojnë si të bashkëveprojnë me fëmijët e tjerë në moshën e tyre. Edhe pse terrenet e lojërave duhet të jenë miqësore për fëmijë, pasi duhet të shërbejnë si një hapësirë ​​e sigurt për fëmijët të vrapojnë e të luajnë, ka pasur raste kur kjo doli të jetë e pavërtetë.

Amy Smith pati një përvojë të tmerrshme në një shesh lojrash ku shkoi me 2 vjeçaren e saj Demi-Mai. Amy Smith dhe vajza e saj ishin në British Kitson Park kur ndodhi incidenti.

Është e mahnitshme të shohësh fëmijët të vrapojnë dhe të argëtohen në një park apo shesh lojërash. Ata shpërtheu në të qeshura, ndërsa përpiqen të marrin energjinë e tyre nga sistemi i tyre. Ata janë të lirë të përdorin shesh lojërash për dëshirën e zemrës së tyre duke ngjitur hapa, duke u futur ne tuba te hapur dhe varur nga shufrat e majmunit. Kjo skenë ngazëlluese u shndërrua në një makth për Amyn dhe vajzën e saj një ditë.

Demi-Mai kishte mësuar se si të ngjitej në shkallët që çonin në rrëshqitje dhe nëna e saj po e brohoriste nga pak larg. Pastaj fëmija rrëshqiti poshtë tubit plastik dhe sapo ajo arriti në fund, ajo nuk ishte më buzëqeshëse. Amy ndjeu sikur diçka ishte shumë e gabuar pasi vajza e saj vrapoi drejt saj me një vështrim që ajo kurrë nuk kishte parë më parë.

Ajo filloi të qante dhe kur nena e zhveshi vajzën e saj, ajo ishte në shok të plotë. Ajo pa këmbët e vajzës së saj të mbuluar me gjak. Rripi i fëmijës së saj kishte një plagë në të dhe kishte gjak që rrjedh poshtë këmbës së djathtë të vogëlushes. Demi-Mai rrëshqiti poshtë vetëm për të marrë atë me këmbën e saj të drejtë të mbuluar me gjak Amy shkoi për të inspektuar rrëshqitje dhe ajo ishte e habitur kur ajo gjeti se rrëshqitje kishte një copë qelqi të vendosur mbi të, në dukje me qëllim.

Ajo ishte e zemëruar, sepse ajo nuk mund të besonte se dikush ishte aq i keq sa për të bërë diçka të tillë për një fëmijë. “Jam shumë e zemëruar që dikush do ta bëjë këtë në një park për fëmijë”, tha Amy për Mirror. Amy nxituan në spital me vajzën e saj pas incidentit për të kërkuar trajtim.

Fatmirësisht, plaga e vajzës së saj nuk kërkonte ndonjë qepje dhe dezinfektohej menjëherë.
“Spitali pastroi plagën e Demi dhe për fat të mirë ajo nuk kishte nevojë për ndonjë qepje”, tha Amy pastaj u kthye në shtëpi dhe menjëherë thirri autoritetet e parkut për t’i informuar ata për incidentin që sapo kishte ndodhur. Ajo i inkurajoi ata të hiqnin copën e xhamit dhe gjithashtu të inspektonin pjesën tjetër të strukturave të lojës, kështu që askush tjetër nuk do të lëndoheshe. Amy dyshon se dikush mund të ketë shkelur aksidentalisht një shishe dhe të vendos një copë qelqi në slider.

Ajo i dërgoi një mesazh të gjithë prindërve duke i paralajmëruar ata që të jenë më të kujdesshëm ndaj terreneve sportive publike dhe i inkurajoi ata që të inspektojnë strukturat e lojërave të parës së parë, përpara se të lejojnë fëmijët e tyre t’i përdorin ato.

Shërbimet Natyrore të Mjedisit të Torbay Këshillit kanë inspektuar parkun dhe pastruar xhamin nga rrëshqitja. Amy shpreson se historia e saj do të rrisë vetëdijen për rreziqet që parqet publike mund të paraqesin për fëmijët kështu që prindërit do të jenë më të kujdesshëm kur i cojnë fëmijët e tyre në shesh lojërash.

/©10gjera.com
përktheu m.c./

Comments

comments