A e zgjidhni dot kete problem? Duket i thjeshte por shume vete gabojne!
Nje tregtar blen nje artikull 7 euro dhe e shet 8 euro, pastaj e blen perseri 9 euro dhe e shet 10 euro.
Sa euro ka fituar tregtari? 0,1,2,3,..

Pergjigja eshte 2 euro. Jo nje sic mund te arsyetoje dikush duke menduar qe e blen 7 e shet 8 =1 fitim pastaj e riblen 9 shkon 0. e shet 10 = shkon 1 fitim.

As 0 sic mund te mendoje dikush qe duke e blere 9 ate qe e kishte blere 7 ne fillim, keshtu humb 2 euro, qe i bie te jete 1 me pak dhe duke e shitur 10 fiton 1 , kshuqe shkon 0.

As 3 duke menduar qe kishte 7 shkoi 10. pasi ai harxhoi 9 ne blerjen e dyte.

Arsyetimi i drejte eshte shpenzime = 7+9 euro = 16 euro ndersa fitime= 8+10 euro = 18 fitime minus shpenzime = 18-16 = 2 euro

burimi:shqiptari.net

Comments

comments