E kishin ruajtur me turne gjithë natën në mënyrë që të mos i këputeshin degët me lulet e verdha, me rastin e Ditës së Gruas.

Por vullneti i mirë i një grupi qytetarësh nuk arriti të ndalonte vjedhjen. “ANSA” raporton se në mëngjes në orën 6, një pemë e tërë mimoze, e mbjellë vite më parë e për të cilën kujdesej e gjithë lagjja, në qendër të Mestres në Venecia, ishte e vetmja në gjithë rrugën dhe është zhveshur nga degët e saj të verdha duke shkaktuar irritim te banorët.

Lajmi i vjedhjes së degëve të saj, sigurisht për qëllime tregtimi, ka shkaktuar reagime edhe në rrjet ku është postuar nga ambientalisti historik i Venecias, Michele Boato.

“Këtë mëngjes, një bandë ka shkatërruar pemën e mimozave të rrugës “Cappuccina” në Mestre. Duhet t’i ndalojmë këta të pafytyrë që t’i shesin në rrugë” shkruan ambientalisti.

Comments

comments